14 Tem 2014

Erdoğan'ın İsrail karnesi

İlgili resimErdoğan, "İsrail'le ilişkilerimizin normalleşmesi mümkün değil" dedi. Erdoğan'ın 12 yıllık İsrail karnesine bakarak, "mümkün mü, değil mi" siz karar verin:
1) AKP 3 Kasım seçimleri öncesinde 16 Temmuz 2002'de ABD'de Yahudi Ulusal Güvenlik Enstitüsü JINSA'da temaslarda bulunarak iktidar vizesi aldı.
2) AKP, İsrail'in toprak alımlarına kolaylık sağlamak için 4916 sayılı yasayı çıkardı ve 19 Temmuz 2003'te yürürlüğe soktu. AKP Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Atilla Maraş, İsraillilerin GAP bölgesinde toprak satın almasına itiraz edenlere şöyle sesleniyordu: "Global baktığımız zaman bunun bir sakıncası yok."
3) Erdoğan Ocak 2004'teki ABD ziyareti sırasında Amerikan Yahudi Komitesi'nden "cesaret madalyası" aldı. Erdoğan bu madalyayı alan Yahudi olmayan tek isimdi.
4) AKP hükümeti, 15 Temmuz 2004'de Ankara'da bir mutabakat zaptı imzalayarak, Serbest Ticaret Anlaşması kapsamında İsrail'e Türk tarımını çökertme olanağı sundu!
5) 30 Ağustos 2004 tarihinde AKP'li Ömer Çelik, Egemen Bağış ve Mevlüt Çavuşoğlu kapsamlı görüşmeler yapmak üzere 3 günlüğüne İsrail'e gitti. Ömer Çelik, bu ziyaretten iki ay önce TBMM'de "Filistinlilerin yaptığını terör, İsrail'in yaptığını ise şiddet" olarak nitelendirdi.
6) AKP'nin Tarım Bakanı Sami Güçlü, Şanlıurfa Ceylanpınar'ı isteyen İsraillilere şöyle dediğini açıkladı: "Dedim ki, GAP'la ilgili düşünceleriniz, Türk kamuoyunda bir kısım kanaatlerin oluşmasına neden oluyor. Bu nedenle başlangıç faaliyetlerimizi İç Anadolu'ya kaydırarak, sulama teknolojisini Türk kamuoyuna sunalım. Bu sayede, kamuoyunda oluşan çekingen hava kırılabilir."
7) İsrail Anadolu Kartalı Tatbikatı'nın yapıldığı Konya'da 2004 yılının sonunda 40 bin dönüm arazi aldı. AKP'nin "Tarımsal İşbirliği ve Kalkınma Projesi" ile önünü açtığı bu satış işlemi ile verilen topraklar, ABD ve İsrail'in eğitim için kullandığı hava üssünün hemen yanında bulunuyor.
8) AKP bir ilke imza atarak, 6 Aralık 2004'te Ankara'da, İsrail'e, siyonizmin kurucusu Theodor Herzl'i anma izni verdi.
9) AKP'li Enerji Bakanı Hilmi Güler, İsrail Ulusal Altyapı Bakanı Binyamin Ben-Elizer ile boru anlaşması imzaladı. Türkiye'den İsrail'e uzanacak boru hattından petrol, doğalgaz, elektrik, su ve fiberoptik geçmesi planlandı.
10) Pek çok devlet kurumunun internet güvenliği, İsrailli Check Point firmasına verildi.
11) Erdoğan, 1 Mayıs 2005'te İsrail'i ziyaret etti ve 200 milyon dolarlık Heron anlaşması imzaladı. Ayrıca bu ziyarette M60 tanklarının modernizasyonu için yeni protokol ve 17 ayrı askeri proje görüşmesi yapıldı!
12) Erdoğan, "İsrail'in en yetkili ağzı, Mahmut Abbas'ın tutuklu Hamas milletvekillerinin serbest bırakılmasını istemediğini söyledi" diyerek, Filistin devlet başkanını zor durumda bıraktı!
13) İsrail'in eski Başbakanı Ehud Barak, ABD Kongre üyesi Jane Harmon ve şarkiyatçı Prof. Bernard Lewis ile 13 Haziran 2004'te ABD'de bir panele katılan Erdoğan "80 yaşına merdiven dayamış olan bir Arafat barışın önünde bir engel olamaz" dedi!
14) AKP kurucusu Abdüllatif Şener'in anlattığına göre Hamas lideri Halid Meşal Türkiye'ye İsrail'in izni ve bilgisiyle gelmişti. Bu gerçeği, Erdoğan ve Gül Bakanlar Kurulu toplantısında açıklamıştı.
15) Erdoğan, tıpkı Iraklı Haşimi gibi, Hamas liderlerinden Salih El Aruri'yi de Türkiye'de misafir etti!
16) İsrail Lübnan'a saldırdığında ama 28 gün sonra Hizbullah'a yenilip geri çekilmek zorunda kaldığında, bölgeye AKP emriyle Türk askeri gönderildi.
17) İsrail, 6 Eylül 2007 tarihinde Suriye'nin gizli nükleer reaktörünü vurduğunda Türkiye hava sahasını kullandı.
18) Davos'ta sözde "one-minute" krizi yaşanırken, TBMM'de Türkiye-İsrail Dostluk Grubu üyesi 361, Türkiye-Filistin Dostluk Grubu iyesi ise sadece 60 milletvekili bulunuyordu.
19) Erdoğan, Suriye sınırındaki mayınlı arazilerin 49 yıllığına İsrailli şirkete verilmesine itiraz edenleri "Yahudi düşmanlığı" yapmakla suçladı.
20) Dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 13 Şubat 2009 tarihinde, okullarda İsrail mallarının boykot edilmemesi için genelge yayımladı.
21) Urfa'daki "mayınlı arazilerin" İsrail'e peşkeş çekilmesinin tartışıldığı günlerde, 26 Mayıs 2009'da, İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gaby Levy "Yahudi Urfa Projesi" olarak bilinen "dinler buluşması" kapsamında Urfa'yı ziyaret etti. Levy "Urfa ile Harran bizim için çok önemli, her Yahudi için atalarımızın, dedelerimizin geldiği bu topraklara gelmek çok önemli" dedi.
22) AKP hükümeti, Mavi Marmara'ya saldırıdan iki hafta önce, İsrail'in OECD'ye üye olmasına geçit verdi.
23) AKP, Mavi Marmara saldırısından sonra TBMM'nin yayımlayacağı deklarasyonda "TBMM, Türk hükümetinden İsrail'le siyasi, askeri ve ekonomik ilişkileri gözden geçirmesini bekliyor" ifadesine itiraz etti. AKP Grup Başkanvekili Suat Kılıç metne bu haliyle imza atamayacaklarını belirtti. Ancak o ifade metinden çıkarılmadı ve AKP öğleden sonra imzalamak zorunda kaldı.
24) AKP sözcüsü Hüseyin Çelik, Milliyet'in 14 Haziran 2010 tarihli söyleşisinde, Erdoğan'ın İsrail karşıtı sözleriyle Türk milletinin gazını aldığını itiraf etti.
25) Erdoğan, İsrail'in güvenliğini sağlayan Kürecik Radar Üssü'ne ev sahipliği yaptı.
26) AKP, 26 Aralık 2012'de, İsrail'in Akdeniz diyaloğu çerçevesinde NATO çalışmalarına katılmasına onay verdi.
27) MOSSAD Başkanı Tamir Pardo, 10 Haziran 2013'te gizlice Türkiye'ye geldi ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'la görüştü. Gezi eylemleri başlayalı iki hafta olmuştu ve Pardo'nun çantasında bu tip eylemlere karşı alınacak önlemler paketi de vardı! Pardo ayrıca "Reyhanlı'nın failleri" diyerek düşman saydığı bazı kişileri MİT'e havale etmişti.
28) AKP, 2013 yılında, Suriye'yi rahatça vurması için birkaç kez İsrail'e hava sahasını açtı. Örneğin Rusya basını, İsrail'in Suriye'nin Lazkiye kentindeki 5 askeri mühimmat deposunu Türkiye'deki bir askeri üssü kullanarak vurduğunu açıkladı. El Minor dergisi, bu saldırıdan bir hafta önce, bir grup Türk ve Katarlı istihbarat subayının ve Suriyeli muhalefet liderlerinin, İsrail'e giderek gizlice bir toplantı yaptığını yazdı.
29) MİT Müsteşarı Hakan Fidan, İhvan iktidarının devrilmesinden 15 gün önce Mursi'yi uyardı. Mursi'ye bu uyarıyı ileten, aslında MOSSAD'dı.
30) İsrail ile Türkiye'nin ticaret hacmi, karşıt görüntülü söylemlere rağmen, her yıl büyüdü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder