20 Eyl 2011

Yok Hükmünde

Osmanlıya dayatılan Sevr antlaşması için Mustafa Kemal Atatürk 17 Ocak 1921 tarihinde United Telgraph muhabirine verdiği demecinde bakın ne demiş; “İstiklâl-i siyasi, adli, iktisadi ve malimizi imhaya ve binnetice hakkı-ı hayatımızı inkâr ve iptale matuf olan Sevr ahidnamesi bizce mevcut değildir. (Yani yok hükmündedir) Levazım-ı istiklâl ve hâkimiyetimizi temin edecek bir sulhün akdi nuhbe-i âmâlimizdir”
Elimden geldiğince türkçeleştirmeye çalışayım;
" Siyasi, adli,ekonomik ve mali özgürlüğümüzü yok etmeye ve sonucunda yaşam hakkımızı inkar ve sonlandırmaya yönelik olan Sevr antlaşması bizim için yok hükmündedir. Bağımsızlık ve egemenliğimizi sağlayacak bir barış antlaşması emelimiz ve amacımızdır."
Mustafa Kemal Atatürk, bu emel ve amacı gerçekleştirmek için kahraman Türk ordusu ve halkı  ile savaşarak, Lozan antlaşmasını Düvel-i Muazzama'ya imzalatmıştır.
Ey RTE;
Mavi Marmara saldırısının ardından İsrail'i kınamakla yetiniyorsun, meseleyi BM'ye taşıyarak zaman kazanmaya çalışıyorsun. BM'nin tarafından  hazırlanan Palmer Raporu'ndan da istediğini alamıyorsun. İsrail'in Gazze ablukasını meşrulaştıran rapor sonrasında da "BM raporu bizim için yok hükmündedir" diyorsun.
Sizde acaba BOP eşbaşkanı olarak, gerçekten Orta Doğu'ya bahar gelsin istiyorsanız Atatürk gibi yıllardır sömürülen müslüman halklar adına emel ve amacınızı söyleyip, bunu savaşarak kazanabilirmisiniz? 
Ulu Önder bunu yoklukta başardı. Ama siz varsılda başarabilirmisiniz bilinmez. O, Türk ve Dünya tarihine geçti, sizde mazlum Müslümanların kurtuluş  tarihine adınızı yazdırırsınız.
Ülkesini seven herkes Sevr'i satır satır okusun. (Çünkü Sevr, hem iktidar hem muhalefet el birliği ile yeniden canlandırılmaya çalışılmaktadır.)

Hiç yorum yok: