6 Ara 2011

Hablemitoğlu’nun eşi isyan etti


2002 yılında silahlı bir saldırı sonucu hayatını kaybeden Necip Hablemitoğlu’nun eşi Şengül Hablemitoğlu: Devletten, Muhsin Yazıcıoğlu hassasiyetini Hablemitoğlu için de bekledik!
18 Aralık 2002’de evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu’nun eşi Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu, aradan geçen 9 yıla rağmen eşinin katillerinin bulunmamış olmasına isyan etti. Hablemitoğlu, “Devlet’ten Dink ve Yazıcıoğlu hassasiyetini Hablemitoğlu cinayeti için de bekledik ama tık yok! Üstelik bu tık 9 yıldır yok, Hayır 18 Aralık’ta 10. yıla başlıyoruz da, cinayetin zaman aşımı mı var? Bekleme boşuna deyin açıkça bilelim...” dedi.
‘Her yıl Kasım ve Aralık takvimden çıksın istiyorum’
Şengül Hablemitoğlu, eşi Necip Hablemitoğlu’nun öldürülmesi olayının 9 yıldır bir türlü (!) aydınlatılmamasına, dün sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden isyan etti. “Devlet’ten Dink, Yazıcıoğlu hassasiyeti Hablemitoğlu cinayeti için de bekledik ama tık yok!” diyen Hablemitoğlu, duygularını şu sözlerle ifade etti: “Üstelik bu tık 9 yıldır yok. Hayır 18 Aralık’ta 10. yıla başlıyoruz da, cinayetin zaman aşımı mı var? Bekleme boşuna deyin açıkça bilelim... Türkiye’de suikastle kategorize, ilgilenilebilir olanlarolmayanlar, arada ısıtıp gündeme getirilebilir olanlar, biz bu kategorideyiz, unutulması gerekenler, unutturulanlar, çözülmek istenmeyenler, mış gibi yapılanlar liste uzar gider, akan kan sizin olmadıktan sonra... Bugüne kadar hep insan olduğumuzu hatırlatmak istedim, başka amacım yoktu...28 Kasım benim canımın doğum günü, 18 Aralık öldürülme günü... Her yıl Kasım ve Aralık takvimden çıksın istiyorum...”

Cemaati yazmıştı
Ankara Üniversitesi Öğretim Görevlisi, Yazar Necip Hablemitoğlu, Fethullah Gülen Cemaati ve Alman Vakıfları’yla ilgili kitaplarıyla tanınıyordu.
Son Güncelleme: Cumartesi, 19 Kasım 2011 19:31

Hiç yorum yok: