4 Nis 2012

Öz hakiki dindar nesil ?


Türkiye Cumhuriyeti mevcut hükümetinin başbakanı olan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Dindar nesil” taleplerine yürekten katılıyorum. Evet. Hepimiz buna katılmalıyız.
Madem din dediler, biz de ayet ve hadis okuyalım. Ve Başbakan’ı Kur’an’ın ayeti ekseninde bir Dindar nesil inşa etmeye (kendisinden başlamak sureti ile) çağıralım.
Dindar nesil için ayetler (1) : Sana neyi dağıtacaklarını sorarlar. De ki : ihtiyaçtan artanın tümünü (Bakara 219. Ayet)
Dindar nesil için ayetler (2) : Allah rızıkta kiminizi kiminize fazlalıklı yaratmıştır. O halde neden fazlalıklılar verip eşitlenmezler. Allah’ın nimetini inkar mı ediyor bunlar ? (Nahl 71. Ayet)
Dindar nesil için hadisler (1) : “Şu Uhud dağı kadar dinarım (altınım) olsa ey Ebuzer, evimde üç gece bırakmak istemem. Ancak üzerimdeki bir borç sebebiyle tek dinarı koruyabilir, geri kalanını da Allah’ın kullarına şöyle şöyle dağıtılmasını emrederdim.” Ve elleriyle önüne, sağına soluna dağıtma işareti yaptı. (Ebuzer’den; Buhârî, Zekât 4; İstikrâz 3, Bed’u’l-Halk 6; İsti’zân 30, Rikâk 13, 14; Müslim, Zekât 34 (992).
Dindar nesil için hadisler (2) : “Altın ve gümüş (biriktirenler) kahrolsun!” diye haykırdı ve bunu üç kere tekrar etti. (Abdurrezzak’tan; Kutüb-i Sitte; Zekat, 2011, İbn Kesir; Tövbe 34. ayet tefsirinde).
Devam edelim:
“Bir sürüye salınan iki aç kurdun sürüye verdiği zarar, kişinin mal hırsıyla dinine verdiği zarardan daha fazla değildir.” (Ka’b İbn Mâlik’den; Tirmizî, Zühd, 43, (2377)
“(Ey Âişe! Cennette) benimle olman seni mutlu edecekse dünyada bir yolcunun azığı kadarı ile kifâyet et. Sakın zenginlerle sohbet arkadaşlığı etme. Bir elbiseye yama vurmadan eskimiş sayma.” (Aişe’den; Tirmizî, Libâs 38, (1781).
“Gerçekten de bu altın ve gümüş sizden önce gelen ümmeti helak etti. Cimrilik, hırs ve övünmeden kaçınmadığınız takdirde bunlar sizin de helak sebebiniz olur.” (Tırmizi; Zühd 16, Muslim; Zühd 1).
Peygamber miras olarak; “Ne dinar, ne dirhem, ne köle, ne cariye ne de başka bir şey bıraktı. Onun bıraktıkları beyaz katırı, silahı ve yakınları için tasadduk ettiğiydi.” (Amr İbnu’l-Haris el-Huzâî’den; Buhârî, Vesaya 1, Cihad 61, 86, Humus 3, Megazî 83; Nisâî, Ahbas 1, (6, 229)
“Bir evin gölgesi, katıksız ekmek ve Ademoğlunun avretini örten şeyden ötesi fazladır. Ademoğlunun onda hakkı yoktur” (Tırmızi; Zühd, 9/206)
“Yanıbaşında komşusu aç iken tok yatan mümin değildir.”(Kenzu’l-Ummal; Hadis No: 24904).
“Kıyamet günü öyle topluluklar gelecek ki, amelleri Tıhame dağı kadar oldukları halde cehennem ateşine girmeleri emredilir.” Dediler ki ey Allah’ın Resülü onlar namaz kılıyorlar mıydı? “Evet” dedi. “Onlar namaz kılıyorlar ve oruç tutuyorlardı, hatta gece namazına kalkıyorlardı. Ancak dünyalık bir şey gördüklerinde hırsla atlıyorlardı.” (İbn Mace; Zuhd, 2/1418).
Evet değerli okurlar. Gelin Dindar Nesil isteyenleri “İşte bu veriler ışığında dindar olmaya davet edelim.” Pek muhterem Başbakanımıza, önce kendisinin sonra kabinesinin “Dindar olması için Allah’tan hidayet dileyelim...”
Dindar nesil için ?

Hiç yorum yok: