6 Nis 2011

‘Öteki İmam’ın Neleri Var?


Daha basılmadan yasaklanan İmamın Ordusuadlı kitap olayı, son “8” yıllık dönemde ülkeye yaşatılan onca maskaralığın önüne geçti oturdu.
Şaşkınlıktan öte bir durumdayız; öyle ki kitap düşmanlığı, kitap yasağı, kitap yakma olaylarının tarihini hallaç pamuğu gibi atıp, bir tür avunç arar olduk; acaba Var mı bunun gibisi?diye.
Ama bu durum, Türkiyedeki öteki imamın neleri olduğunu, ABDde bulunan imamın ülkemizdeki ordusuyla bağlantılarını gündemden bir an için bile düşürmemeli. Dolaysiyle bunların neler olduğunu hep birlikte anımsayalım diyorum.


İmamın bir partisi var: Adaletli Kandırma Partisi, kısaca AKP”.
İmamın; vurguncuları, yolsuzlukları ve partisi AKPyi kollayan bir hükümeti var. Bizimkine benzeyen.
İmamın; çoğunluğu avcundaolan ve kaldır-indirotomatiğine bağladığı bir parlamentosu var. Bizim Meclisgibi.
İmamın; ılımlı İslamtemeline dayanan bir anlayışla yönetmekte olduğu bir guguk devletivar. Tıpkı bizim hukuk devletigibi.
İmamın; çadır tiyatrolarının ibretlikoyunlarına şapka çıkartan çok özelolan Silivri Çadır Mahkemesiyargıcı, savcısı var. Tıpkı bizim özel yetkililer gibi.
İmamın; bedenselve tinsel(ruhsal) durumlarıyla istediği gibi oynadığı Ergenekon Mahkûmlarıvar. Ebu-Garib ve Guantanamo Mahkûmlarını anımsatırcasına.
İmamın; savcılık görevi devar. Ergenekonun savcısıyım!diye yabansı bir biçimde, karnına vura vura bağıran gibi.
İmamın; sığındığı dokunulmazlıkı var. Kaldırılmasına yanaşmayan AKPmilletvekilleri gibi.
İmamın; piyasada adı çıkmış, mafyalaşmış işadamlarıyla, iş bağlama becerisi var. Ramiz Gür örneğine benzer gibi.
İmamın; dışarıya, ABDye pazarlayan pazarcıdostları var. Tıpkı C. Zapsular gibi.
İmamın; korku dolu, bakıp da görmeyen gözleri var. Çoğumuzdaki budakdelikleri gibi.
İmamın; tüm ülkeyi dinleyenkulakları var. Midasınkiler gibi.
İmamın; özellikle dış politikada dalga geçilen atakları var. Tıpkı Don Kişotun hamleleri gibi.
İmamın; özel döşenmişve kuş sütüyle beslendiği tutukevinde pek yiğitçe dayandığı tutuklulukgünlerinin anıları var. İsmail Dümbüllü ustanın güldürülerine taş çıkarırcasına.
İmamın; on binlerce yurttaşını çoluk çocukdemeden öldürten, öldüren tutuklubir muhatabı var. İmralıdaki terörist başı Öcalan gibi.
İmamın; inançına ters düşüp kabul etmediklerini çıkarı uğruna kabul eden söylemleri var. Takıyyede olduğu gibi.
İmamın; inanılmazboyutta bir kıvırmayeteneği var. Dünsöylediğini, bugünpeynir ekmek yercesine ve de yüzü hiç kızarmadan, kıpırdamadan inkâretmek gibi.
İmamın; demokrasisi var. Tramvaygibi.
İmamın; ABDtarafından özel hazırlanıp kullanması için eline verilen Şantaj Dosyalarıvar. Tıpkı Türk Silahlı Kuvvetlerini bölmek, çökertmek, sesini soluğunu kesmek üzere tertiplenenünlü Islak İmza, Ergenekon, Balyozdosyaları gibi.
İmamın; devletinin koca Emniyet ÖrgütüÇapkınından tutkununa dek uzanıp, buyruğundan çıkmayan özel kadrolaştırması var. Tıpkı imamın ordusugibi.
İmamın; çok gururduyduğu bir eşbaşkanlıkgörevi var. ABDemperyalizminin Türkiyeyi bölerek oluşturduğu yeni Ortadoğunun BOPun, ihanetkokusu yayan eşbaşkanı olmak gibi.
İmamın; Atatürkdüşmanlığı var. Tıpkı Adaletli Kandırma Partisi, yani AKPgibi.
İmamın; laik cumhuriyetsaplantısı var. TÜSİAD ile, başını toprağa gömen devekuşu Boynerler gibi.
İmamın; devletinin yapısında genişbir esneklikdolaysiyle özerkliğe dek gidecek yerel yönetimler oluşturma tutkusu var. Tıpkı ABve BDPgibi.
Burada keselim; hem yer bitti hem de bu imama bu denli yetki, yetke, cevazverenler kimlerdir diye insanın sorası geliyor.
Haklı bir soru; cevazverenlere gelince.
İmamın; çok kalabalık, çok yoğun bir cemaati var; İsmail Gülgeç ustanın çizdiği o işçi koyunları anımsatan.
Sözburada noktalandığına göre, eylembaşlamalı; imamın çaldığı kavalın sesi kesilmeli.
Ek: Sanata karşı en küçük bir ilgisi olmayan, dahası yontu parçalama gibi bir barbarlığı olan bu imamı; yapıtlarındaki kahramanlarına benzettiğim için Cervantes ve Gülgeç ustalardan, ayrıca Frigya Kralı Midastan özür dilerim. Ve umarım beni bağışlarlar.

Hiç yorum yok: