17 Kas 2011

"UMARIM BU SEFER DE 'SEHVEN' ZIRHINA SIĞINMAZLAR"

İkinci Ergenekon davasının 141. duruşması tutuksuz sanık eski 1.Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hurşit Tolon’un savunmasının alınmasıyla devam ediyor. Düzmece iki CD’den elde edilen belgelerle suçlandığını savunan Tolon, "Umarım, bu defa da soruşturma safhasının sorumluları ortaya çıkıp, davanın maalesef artık sloganı haline gelen ’sehven’ zırhına sığınmaya kalkışmazlar" diye konuştu.
"VARLIĞI TESPİT EDİLMEDİ"
Savunmasında, "darbecilik" ve "Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" ile suçlandığına hatırlatan Tolon, MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve GenelKurmay Başkanlığı’ndan mahkemeye gönderilen yazılarda "Böyle bir terör örgütünün varlığının tespit edilmediği’nin ifade edildiğine dikkat çekti.
"BU İFTİRAYI ŞİDDETLE REDDEDİYORUM"
İddiaları asla kabul etmediğini ifade eden Tolon sözlerine şöyle devam etti:
"Ancak, ne hikmetse, bugün sadece soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcıları ile emrindeki bir grup Emniyet Mensubu tarafından varlığı ileri sürülen sözde bir terör örgütünün yöneticisi olmak ithamı ile huzurunuzda sanık sıfatıyla yargılanıyorum. Bu iftirayı bir kez daha şiddetle reddediyor, kınıyor, asla ve asla kabul etmiyorum"
"DELİLLER DÜZMECE"
Oğlu Ali Tolga Tolon’un evinde arama yapıldığı haberinin verilmesinin emniyet güçleri tarafından engellendiğini söyleyen Tolon, "Böylece oğlumun yokluğunda, kilidi çilingire kırdırılarak yapılan yasadışı arama sırasında elde edildiği ileri sürülen düzmece delillere dayanılarak tarafıma asılsız suç isnadında bulunulmuştur. Oğlumun evinde yokluğunda yapılan usulsüz arama neticesinde el konulan hiçbir bilgi, belge ve dokümanı kabul etmiyorum. İddianamede, tarafıma isnat edilen suçlamaların temel delili olarak gösterilen iki adet CD ve içerisinde yer alan bilgilerden de, dokümanlardan da hiçbir şekilde haberdar değilim" diye konuştu.
"UMARIM SEHVEN ZIRHINA SIĞINMAYA KALKIŞMAZLAR"
Kendisine yöneltilen CD’lerin düzmece olduğunu kanıtladığını söyleyen Tolon, "Umarım, bu defa da, soruşturma safhasının sorumluları ortaya çıkıp, huzurunuzda görülen davanın maalesef artık sloganı haline gelen ’sehven’ zırhına sığınmaya kalkışmazlar" dedi.
"KENDİ KENDİNE ÜREYİP ÇOĞALAN CD’LER"
Kendisine ait 3 ev ve oğlunun konutunda yapılan aramalarda 129 adet CD’ye el konulduğunu ifade eden Tolon, polis arama tutanaklarında yer almayan 5 CD’nin daha ortaya çıktığını savunarak, şöyle konuştu:
"Bulundukları yerde, kendi kendine üreyip, çoğalan CD üretimine yönelik bilinen bir yüksek teknoloji olmadığına göre, çoğalan CD’ler, acaba iddia edilen Ergenekon silahlı terör örgütünün dahiyane bir buluşu mudur? Yoksa, yasadışı arama-el koyma işlemlerini yürüten emniyet mensuplarının, şahsıma asılsız suç isnadında bulunmak için, hangi talimata istinaden, nerede, ne zaman ve ne şekilde koydukları, tarafımca bilinmeyen düzmece hukuka aykırı deliller midir?"

Odatv.com

Hiç yorum yok: