20 Ara 2011

Eminönü Müftüsü


Eminönü Müftüsü Muharrem Bilgiç cami kapısına asılan Maide Suresinin 51. Ayeti için “her ayet her yere asılmaz” demiş.
Bakalım neymiş o ayet
“Ey iman edenler! Yahudileri ve Hristiyanları gönül dostları edinmeyin. Onlar birbirlerinin gönül dostlarıdır. Sizden kim onları gönül dostu edinirse o, onlardandır. Allah zalimler toplumunu doğruya ve güzele kılavuzlamaz”
Müftümüzün bu eleştirisi, AB’nin hutbelerimize kadar müdahale ettiğine dair yazıyı okuyunca ciddi anlam kazanıyor. Müftümüzün ana görevi, bu ayeti, bizi daha öncede sömürmek isteyip, bu amaçla ülkemizi işgal eden ve Kurtuluş Savaşı ile ağır bedel ödeyerek kurtardığımız ülkemizi düşündüğümüzde her Müslümanla paylaşmak olmalıdır.
Maide Suresi 51. Ayet bütün insanlarımıza çok net bir mesaj veriyor. Acaba BOP eşbaşkanı, dış işleri, içişleri, siyasetçiler bu mesajı algılamıyorlar mı da hala Ortadoğu da oynanan oyunlara arka çıkıyorlar.
  • ·         AB Hepimizin öğrendiği bir Hristiyan kulübüdür. Onla ilişki kurabilirsin ama gönül dostu olamazsın. Onlarla gönül dostu olacaksan ya Hristiyan olacaksın ya da Yahudi.
  • ·         Avrupa Müslümanı sömürmek için onu ya katletmiştir ya da köleleştirmiştir.
  • ·         Yahudi toplumunun İsrail de Filistin halkına uyguladığı yok etme politikası devam etmekte ve dünya bunu seyretmektedir.
  • ·         Müslüman ülkeler dost diye onlara her sırtlarını döndüğünde vefasızlık ve acı görmüşlerdir.
  • ·         AB hep, Müslümanı kendi içinde eritmek istemiş, onları insan yerine koymamış ve alay konusu yapmıştır.
  • ·         Çünkü Hıristiyan için Müslüman dünyası yoktur, onun petrolü, yeraltı ve yer üstü zenginlikleri vardır.
  • ·         Onların en keyif aldıkları anlar Müslümanı Müslümana kırdırdıkları anlardır.

Dinci geçinmekle Müslüman olunmaz. Maide Suresi’nin mesajını anlamak ve gereğini yapmakla Müslüman olunur. Şimdi bütün bu yazılanları toparlarsak, “Allah katında gerçek din İslam’dır” diyen Ali İmran 19. Sure ile Avrupa birliğinin neden uğraştığını anlarız.

Hiç yorum yok: